pijl

Trainingen voor basis- en
voortgezet onderwijs

Overbeek en de Jong biedt trainingen aan op scholen en in de praktijk (of op locatie).

Trainingen  
ONTWIKKELING
TALENTEN

Na de herfstvakantie worden de trainingen in de praktijk gegeven.
Voor opgave of meer informatie: bel 0570 -867189 of mail naar info@overbeekendejong.nl.

Trainingen voor het onderwijs of in de praktijk

Meer info over
Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties? De kinderen/ jongeren leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan. Ze leren beter voor zichzelf op te komen, leren stevig in hun schoenen te staan en gewoon lekkerder in hun vel te zitten.

Meer info over
Faalangst reductie

Faalangst reductie

Faalangst is een vorm van angst waar veel mensen, maar zeker ook kinderen last van kunnen hebben. Kinderen met faalangst zijn bang om fouten te maken. Dat is heel vervelend voor het kind. Het kind kan niet doen wat hij graag zou willen doen. Door de angst kan het kind onzeker en angstig worden.

Meer info over
Ik leer leren

Ik leer leren

'Ik leer leren’ is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf groep 7 die vastlopen in hun schooltaken of slimmer willen leren. Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de ‘Ik leer leren’ training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. ‘Ik leer leren’ gaat over HOE te leren.

Meer info over
Examenvrees

Examenvrees

Examenvrees is een soort van faalangst: bang zijn om te mislukken. Je bent je zenuwen niet de baas en presteert daardoor minder dan je eigenlijk zou kunnen. Zeker voor je examens is dit extra vervelend: je moet er hard voor werken en je wilt er maar wat graag vanaf zijn. Immers, na je eindexamens beginnen je nieuwe plannen!

Meer info over
Fixed en Growth mindset

Fixed en Growth mindset

Kinderen met een vaste mindset geloven (bewust of onbewust) dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Je bent met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie geboren en hiermee zul je het de rest van je leven moeten doen.

Meer info over
Brugklas Bikkels

Brugklas Bikkels

Onze training Brugklas Bikkels bereidt brugklassers voor om alle grote veranderingen relaxter en met met meer zelfvertrouwen tegemoet te zien.

trainingen voor het onderwijs

Meer info over
Veerkracht

Veerkracht

Het ontwikkelen van een optimistische denkstijl, het kunnen genereren van positieve emoties, investeren in relaties, het werken aan zingeving en betekenis en het zorgen voor lichaam en geest.

Meer info over
Zelfregulerend leren

Zelfregulerend leren

Leren betekent dat leerlingen zich nieuwe kennis, inzichten en/of vaardigheden eigen maken. Een deel van dit leren verloopt automatisch en onbewust. Denk aan een kind dat als vanzelf lijkt te leren praten.

Meer info over
Mentale gezondheid

Mentale gezondheid

De cijfers van jongeren met psychische problemen zijn enorm gestegen en kent grote zorg. Het is hierom goed om daar tijdig en duidelijk aandacht aan te geven. Ook preventief!

Meer info over
TopKlas

TOPklas

TOPklas is een training, gericht op sociale en normatieve interactie in de klas. Het doel van deze training is bijdragen aan een positief en gezamenlijk gedragen leef- en leerklimaat.

Neem contact op
voor meer informatie

Lezing op maat?

Neem voor meer informatie en of het aanvragen van een lezing op maat, contact met ons op.