pijl

Mentale gezondheid

De cijfers van jongeren met psychische problemen zijn enorm gestegen en kent grote zorg. Het is hierom goed om daar tijdig en duidelijk aandacht aan te geven. Ook preventief!

Training  
gezondheid
preventief

Praktische informatie

leeftijden

Kinderen en jongeren op het Voortgezet onderwijs.

trainingen

Aansluitende trainingen vinden plaats met input vanuit de klas en de mentor.

kosten training

Mentale gezondheid training binnen school, kosten op aanvraag.

TRAINING AANVRAGEN
Overbeek en de Jong voorziet in een lesaanbod met inhoud over mentale gezondheid binnen het onderwijs. Samen met de leerlingen maken we een aanzet naar meer kennis, bewustwording en (meer) adequate zelfzorg aangaande mentaal welbevinden. De lessen worden afgestemd op basis van de wensen van de school. Bij voorkeur vinden de lessen plaats in aanwezigheid van de mentor of docent
mentale gezondheid

De lessen kennen een inleiding naar mentale gezondheid. Wat is het precies? Daar waar een ieder weet hoe lichamelijke gezondheid te bevorderen en zo veel als mogelijk binnen eigen kunnen in stand te houden, is zelfzorg voor mentale gezondheid nog veel onbesproken. Hoe houd je je mentale gezondheid in balans?

De lessen hebben een logische opbouw met veel afwisseling. Psycho- educatie met elementen uit de cognitieve gedragstherapie wordt op interactieve wijze afgewisseld met het bekijken van ondersteunende filmpjes. Tevens wordt de lesstof met interactieve spelvormen behandeld.

Op individuele basis wordt er gewerkt met invuloefeningen om een aanzet tot meer bewustwording van toepasbaarheid aan te wenden en een weg te maken naar integrale verinnerlijking. Vaak is (h)erkenning bij henzelf, maar ook bij elkaar van waarde in de les.

Balans zoeken en houden, tijdige stresssignalering en stressreductie, (als ook angstreductie) en ook: “ waar word jij blij van?”, keuzes maken, een kennismaking met kracht denken en goede zelfzorg zijn terugkerende bekrachtigende basisthema’s in de dynamische lessen “Mentale gezondheid”.

Wat geven de leerlingen zelf na het volgen van de lessen terug?

Vinkje

“Interessant”

Vinkje

“Informatief, zeer leuke les & veel geleerd”

Vinkje

“Goed onderwerp”

Vinkje

“Leerzaam”

Vinkje

“Het verschil kennen van “rode” en “groene” gedachten”

Vinkje

“Het G denken (krachtdenken)”

Vinkje

“Dat ik nu weet wat ik kan doen als ik negatieve gedachten heb”

Vinkje

“Positief blijven!”

Wil je nog meer weten of heb je vragen?

Contact opnemen
NAAM:
Email:
TEl:
training:
BERICHT:

Bedankt! De mail is verstuurd.

Oh nee! Er is iets fout gegaan met versturen...

Neem contact met ons op

info@overbeekendejong.nl

Tel.: ‭0570 867 189‬