pijl
Een mooie recensie van een mentor die de training Veerkracht geeft op dit moment aan haar mentorklas.

“Docenten kunnen helpen bij het mentaal welbevinden van leerlingen. Door de training Veerkracht te geven laat je zien dat je je oprecht bekommert om hun welzijn en bied je een ingang tot praten over mentaal welbevinden.

De training veerkracht geeft je de taal om met de leerlingen in gesprek te gaan over onderwerpen als draagkracht en draaglast. Je kunt tijdens de gesprekken zo diepgaan als je zelf wilt over dit onderwerp.

Ook spreken jij en de leerlingen door deze training dezelfde taal, de leerlingen begrijpen wat je bedoelt wanneer je praat over termen die passen bij het thema veerkracht.

Je koppelt de thema’s van de training makkelijk aan kleine dingen die leerlingen overkomen of meemaken op een schooldag zoals het omgaan met lesuitval of even niet op de mobiel mogen.  (Er wordt namelijk iets gevraagd van hun veerkracht op dat moment)

Kortom: door de training Veerkracht toont je als docent interesse in de persoonlijke omstandigheden van de leerling zonder een oordeel en je eigen perceptie waardoor de leerling merkt dat hij gewoon gefrustreerd mag zijn. Tevens geef je hem zijn moment om te willen en kunnen groeien in veerkracht.”

terug naar overzicht

De kinderen/ jongeren leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan. Ze leren beter voor zichzelf op te komen, leren stevig in hun schoenen te staan en gewoon lekkerder in hun vel te zitten.

De training is geschikt voor kinderen/ jongeren van 8 tot 16 jaar. Ze worden naar leeftijd in een groep ingedeeld.In een klein groepje kinderen/ jongeren ga je intensief aan de gang met de training. De sociale vaardigheidstraining Bikkels in de Dop is bedoeld voor de leeftijd 8 tot 12 jaar. De sociale vaardigheidstraining Bikkels aan de Top is bedoeld voor de leeftijd van 12 tot 15 jaar.

Wil je nog meer weten of heb je vragen?

Contact opnemen
NAAM:
Email:
TEl:
training:
BERICHT:

Bedankt! De mail is verstuurd.

Oh nee! Er is iets fout gegaan met versturen...

Neem contact met ons op

info@overbeekendejong.nl

Tel.: ‭0570 867 189‬