pijl
Recentelijk gaven we de Topklas training op het Corberic in Deventer. We kregen een review waar we trots op zijn en waar we deze training voor geven:

Als mentor heb ik dit als zeer prettig en leerzaam ervaren. Het was verhelderend om te zien wat mijn rol precies als mentor is. Al in de eerste paar lessen zag ik de leerlingen veranderen en groeien. Er werd meer samengewerkt en er heerste een gezellige sfeer in de klas.

Voor mij werd duidelijk wat er als mij als mentor werd verwacht. De helderheid zorgde samen met duidelijke afspraken voor rust en overzicht voor de klas. Het creatief bezig zijn was voor de leerlingen een welkome afwisseling die we de rest van het jaar hebben doorgezet

De begeleiding van de trainers was erg prettig. Ze dachten mee, hadden veel ideeën, scherpe observaties en waren goed bereikbaar. Na iedere training gaven ze ook ons als mentor een opdracht waardoor we actief met de klas aan het ontwikkelen waren. Dat was soms best spannend en lastig maar ik heb altijd het vertrouwen gehad dat het goed zou gaan.

De rest van het jaar heb ik regelmatig opdrachten/energizers/afspraken teruggepakt en de band met de klas was aanzienlijk beter. Alle ervaring die ik heb opgedaan kon ik ook toepassen bij andere klassen die ik lesgaf. Ik herkende problemen en kon ze nu makkelijker bespreekbaar maken en met de klas opzoek gaan naar oplossingen.

Dit jaar heb ik een andere mentorklas en ik ben gelijk de eerste lessen begonnen met activiteiten voor de groepsdynamiek en het creëren van een band. Ik wist dat dit erg belangrijk was om een goed sfeer neer te zetten en vertrouwen op te bouwen. Van zowel leerlingen als ouders kreeg ik vrijwel gelijk terug hoe fijn ze dat vonden. Dat had ik niet gekund zonder de training.

De training raad ik van harte aan voor elke docent die meer inzicht in de groepsdynamiek wil krijgen en zijn/haar band met de klas wil versterken.

terug naar overzicht

De kinderen/ jongeren leren anders over dingen nadenken en kunnen met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan. Ze leren beter voor zichzelf op te komen, leren stevig in hun schoenen te staan en gewoon lekkerder in hun vel te zitten.

De training is geschikt voor kinderen/ jongeren van 8 tot 16 jaar. Ze worden naar leeftijd in een groep ingedeeld.In een klein groepje kinderen/ jongeren ga je intensief aan de gang met de training. De sociale vaardigheidstraining Bikkels in de Dop is bedoeld voor de leeftijd 8 tot 12 jaar. De sociale vaardigheidstraining Bikkels aan de Top is bedoeld voor de leeftijd van 12 tot 15 jaar.

Wil je nog meer weten of heb je vragen?

Contact opnemen
NAAM:
Email:
TEl:
training:
BERICHT:

Bedankt! De mail is verstuurd.

Oh nee! Er is iets fout gegaan met versturen...

Neem contact met ons op

info@overbeekendejong.nl

Tel.: ‭0570 867 189‬